Hindens rev

I lördags var vi ute på Hindens rev och promenerade, rätt ut i vänern så långt man kommer utan att bli blöt om fötterna. Var en väldigt trevlig promenad, men lite jobbigt att gå på allt grus...



På vägen hittade vi massa roliga saker, bland annat massa smultron, 6 Indier, en man med ölmage, två söta hundar, två stridsplan, ett par krusbär + två blåbär.
Stannade till ett tag längst ut, åt bullar och återhämtade oss inför vandringen hem igen. Så här dan efter känns benen helt ok, men tårna påminner om att jag hade nya skor.


Äntligen nya skor :)

Kändisar i stan

I fredags var det dags för RixFm Festival att besöka staden, med bland annat Alcazar och Velvet, de andra brydde jag mig inte om.



Kvällen började med att jag gjorde mig söt :) var riktigt kul att stå framför spegeln och pilla på, var längesen. Sen kom svärsystern och hennes kompis, vi satt i soffan och drack god drink för att sen bli skjutsade ända fram till torget. När vi kom fram hade det hela redan börjat men jag träffade en arbetskompis som informerade oss om att Alcazar var sist. Jippi!!!

Stod där i publiken med våra Cube som vi fyndigt öppnat mot en soptunna, skuttade och sjöng med bland alla fjårtisfyllor och barnfamiljer, undra i vilken av ovanstående kategori vi passade in???



Alcazar spelade tre låtar, sen var hela kalaset slut, vi gick till Stures och tog en drink, sen blev det promenad hemåt. En alldeles lagom utekväll.

Att välja glädje

För ett tag sedan satt vi ett par tjejer i en datasal och pratade. En av tjejerna var inne på adlibris för att köpa en bok. Att välja glädje av Kay Pollack. Helt plötsligt brister resten av tjejerna ut i en gemensam hyllning till denna bok, om hur mycket den betytt och vad dom lärt sig. Många ber denna tjej att beställa flera var, den måste jag ge till min mamma och så vidare. Jag sitter där i lugn och ro, minding my own business när någon säger:
- Men Maria, ska inte du ha nån?
- Näe, sånna böcker är inte min grej...

Tillslut ligger det 7 beställningar på denna bok + lite till, kände mig utanför och beställde dassboken.

- Ska du verkligen inte beställa boken, du kommer få ut så mycket av den... och den är ju så billig nu.
- Okej då, kommer det från mig.
_________________________________________________________________________________________

Ett par veckor senare låg jag i sängen, full av förväntan över vad denna gudomliga bok skulle lära mig, hur jag skulle kunna bli en lyckligare människa. Börjar med att titta igenom innehållsförteckningen, redan då skiner mitt ansikte upp i ett leende, jo jag är glad, och jag fnissar. Dom har rätt, man blir lyckligare av att läsa denna bok.
Nu har jag kanske missuppfattat författarens avsikt med boken, man kanske inte skulle skratta åt den... ???

När jag läser i boken förs mina tankar till sekter med kollektiva självmord, att det en enda människa säger blir så viktigt i ens liv. Visst är det så att mina tankar om andra påverkar min attityd mot dem, men det visste jag redan innan.

Jag behöver inte läsa någon bok om att välja glädje, jag är glad (för det mesta), om man skulle vara glad hela tiden och aldrig känna sig ledsen och nere då skulle känslan av att bli glad inte kännas lika bra.


Det är vad jag tycker! Vad tycker du?


På jakt efter borttappade poäng

Som de flesta vet är jag ju precis klar sjuksköterska och det enda jag väntar på är att få hem mitt examensbevis så jag kan ansöka om min legitimation. Nu har det dock visat sig att 1,5 poäng är försvunna. Har desperat mailat fram och tillbaka med studievägledaren utan resultat. I ett desperat försök att få tag i mina poäng tog jag eniro till hjälp och hittade numret till högsta hönset. Efter peptalk från den andra halvan vågade jag till slut ringa. Hade ett väldigt bra samtal och jakten efter de slutgiltiga poängen fortsätter, och nu känns det som om slutet skulle vara nära.

Läskiga möten

För ett par veckor sedan mötte jag en skum snubbe på cykel och för stor cykehjälm, han ropade:

- please talk to me
när han cyklade förbi mig. Inget konstigt med det tänkte jag och trampade vidare... Så idag när jag än en gång kom trampandes genom stan, mötte jag samma snubbe i samma stora hjälm, men den här gången tyckte han väl att vi kände varandra så idag ropade han:
- hey, f**k me!

Kändes lite läskigt, honom vill man inte möta en mörk kväll. Vilka tokiga människor det finns...

Snacka om coinkidinky

Sitter här, ensam en måndagkväll, har precis diskat, siter i soffan, viker tvätt och tittar på ett program om undergivna fruar. ASG!!!!

Hönsmamma

Lite stolt måste jag vara över mig själv... vår älskade tomatplanta har bott på balkongen ganska länge, men idag åkte den in. Kom världens hagelskur och då sved det till i hjärtat, jag trotsade vädret och begav mig ut på balkongen för att rädda vår enmeters bäbis som fått namnet Tomas tomat... :)
Så nu än en gång står den i vardagsrummet, där den känner sig hemma eftersom den spenderade en lång tid av sin första tid innan vi vågade släppa ut det... Lite hönsig får man vara...

Titta  fina tomater det blir, och gott luktar den också.

Sommaren är här

Har faktiskt hunnit grilla en hel del, och det hör ju sommaren till. Annars blir det mycket jobb just nu, och när jag inte jobbar så tänker jag på jobb, eller drömmer om det. Men det gäller att hitta små stunder då och då, när man kan koppla av. Som i lördags kväll, supertrevlig grillkväll med trevliga tjejer. En hårt arbetande Maria drack tre drinkar som satte sig precis där det tog som mest... blev avrådd från att cykla hem, och det hade jag faktiskt inte tänkt heller... när det finns taxi :D Man får sno dom små stunder man får med Sveriges mysigaste taxidriver också, jobbigt att jobba ju...

Ps. mina ben är fortfarande inte bruna, undra varför...


Maria sjuksköterska

Nu har jag överlevt två dagar på mitt nya jobb, i mitt nya liv. Konstigt nog, eller turligt kanske... så är det inte jobbet som känns knepigast... det är att svara i telefon. Känns konstigt att presentera mig som sjuksköterska :)

Men allt känns jättebra och det är med ett stort leende på läpparna jag går up tidigt varje morgon, kommer bli en härlig sommar.

RSS 2.0